Beheer uw kaarten

De kaarten die de Sygic app toont en gebruikt zijn opgeslagen op uw toestel. De app vraagt uw de eerste kaart te selecteren en te downloaden wanneer u de app voor de eerste keer opent. U kunt op elk moment meer kaarten toevoegen of kaarten verwijderen die u in het verleden hebt toegevoegd via het app Menu → Kaarten.

Meer kaarten toevoegen

1. Druk op het menu icoon in de linker bovenhoek van het hoofdscherm van Sygic.
  2. Kies “Kaarten”. Getoond worden de kaarten die u al heeft gedownload.
  3. Druk op het “+”teken rechtsonder.
  4. Kies de regio.
  5. Zoek de kaart/het land in de lijst en druk erop om het downloaden te starten.

Gesplitste kaarten

Vanaf versie 17.3.8 beschikt de Sygic GPS Navigation app over de optie gesplitste kaarten. De elf grootste kaarten qua bestandsgrootte zijn opgedeeld in kleinere delen/regio’s. Wanneer u zo’n kaart ziet in de lijst met te downloaden kaarten, dan staat er de opmerking “Omvat regio’s” bij en nadat u erop drukt wordt een lijst van de betreffende regio’s getoond. U kunt ze allemaal tegelijkertijd downloaden of slechts de regio’s die u nodig heeft downloaden en op die manier opslagruimte in uw toestel besparen.

Landen met in regio’s opgesplitste kaarten: Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Mexico, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk.

Hoeveel kaarten kan ik downloaden?

U kunt zoveel kaarten downloaden als u wilt, zolang er voldoende ruimte beschikbaar is in uw toestel. We adviseren echter sterk om alleen de kaarten te downloaden die u werkelijk nodig heeft.
Teveel kaarten downloaden zonder het doel om ze te gebruiken kan het zoeken vertragen en meer irrelevante zoekresultaten opleveren, levert veel langere downloadtijden voor toekomstige kaartupdates en vertraagt de app in zijn algemeenheid omdat die veel meer data moet verwerken.

Kaarten verwijderen

1. Druk op het menu icoon in de linker bovenhoek van het hoofdscherm van Sygic.
  2. Kies “Kaarten”. Getoond worden de kaarten die u al heeft gedownload.
  3. Naast de kaarten in deze lijst, aan de rechterkant, ziet u een prullenbak icoon. Druk hierop om de kaart te verwijderen en ruimte vrij te maken in uw toestel.

Voor andere kaartgerelateerde onderwerpen leest u onze andere artikelen over kaart updates en download problemen.

Terug naar sectie overzicht

How to backup your favorites, POIs and routes?

How to move Sygic to SD card?