Sekcja Inne ustawienia zawiera dodatkowe opcje zarządzania funkcjami urządzenia, zużyciem baterii, funkcjami bezpieczeństwa oraz informacjami wyświetlanymi podczas nawigacji. Obejmuje również opcje dostosowywania interfejsu i możliwość przywrócenia ustawień domyślnych.
Ustawienia GPS
Ta funkcja jest dostępna tylko na urządzeniach z systemem Android.
Zarządzanie baterią
Skonfiguruj ustawienia związane z zasilaniem, w tym wygaszacz ekranu oraz profile wydajności używane, gdy urządzenie jest podłączone do zewnętrznego źródła zasilania lub działa na baterii. Dostępne tryby wydajności to Wysoka wydajność, Zoptymalizowany i Oszczędzanie energii.
Wykrywanie wypadków
Skonfiguruj funkcje automatycznego wykrywania wypadków. Ta funkcja jest dostępna tylko na urządzeniach z systemem Android.
Włącz lub wyłącz Automatyczne wykrywanie wypadków
Włącz lub wyłącz Wysyłanie wiadomości SMS w nagłych wypadkach
Ustaw lub usuń kontakt alarmowy używany do wysyłania wiadomości alarmowych
Pasek informacijny
Dostosuj informacje wyświetlane na pasku informacji nawigacyjnych.
Dostępne dane obejmują:
Przewidywany czas przybycia
Prędkość
Wysokość
Pozostała odległość
Pozostały czas
Bieżący czas
Poziom sygnału
Długość trasy
Przejechana odległość
Domyślnie wyświetlane są następujące informacje:
Przewidywany czas przybycia
Pozostała odległość
Prędkość
Pozostały czas
Pasek boczny
Dostępny, gdy urządzenie jest używane w trybie poziomym.
Włącz lub wyłącz pasek boczny i dostosuj wyświetlane informacje, w tym:
Natężenie ruchu na trasie
Wskazówki dotyczące jazdy
Szybkie menu
Ekologiczna jazda
Prędkościomierz
Historia
Ulubione
Przegląd trasy
Wskazówki dotyczące jazdy i Szybkie menu są wyświetlane domyślnie.
Ulubione POI
Ta funkcja umożliwiała wcześniej użytkownikom importowanie własnych punktów zainteresowania do aplikacji. Nie jest już obsługiwana.
Przywróć ustawienia domyślne
Opcja Przywróć ustawienia domyślne przywraca oryginalne wartości ustawień aplikacji. Nie ma to wpływu na dane osobowe, takie jak ulubione miejsca i zapisane trasy.
Opcja Przywróć ustawienia domyślne powoduje również wylogowanie z konta Sygic. Aby zalogować się ponownie, przejdź do Menu → Zaloguj się.