Sekcja Zaloguj się / Moje konto umożliwia zalogowanie się do konta Sygic i uzyskanie dostępu do zakupionych produktów. Do aktywacji licencji wymagane jest zalogowanie się na konto użyte podczas zakupu.
Aby zalogować się do aplikacji, przejdź do Menu → Zaloguj się
Logowanie służy do aktywacji zakupionych produktów. Upewnij się, że używasz konta podanego podczas dokonywania zakupu. Jeśli nie pamiętasz hasła, przejdź do tego linku, aby wysłać do siebie link do resetowania hasła.
Po zalogowaniu się do aplikacji nazwa sekcji zmieni się na Moje konto. W tym miejscu możesz wylogować się z aplikacji, zresetować hasło lub usunąć konto.
⚠ Ostrzeżenie
Nie usuwaj konta, jeśli masz aktywną licencję lub subskrypcję. Usunięcie konta może spowodować trwałą utratę dostępu do zakupionych produktów.
Nie usuwaj konta, jeśli masz aktywną licencję lub subskrypcję. Usunięcie konta może spowodować trwałą utratę dostępu do zakupionych produktów.