Hoe gebruikt u Sygic offline – zonder internet data te gebruiken?

Sygic blijft de meest geavanceerde offline navigatie app, waarbij hele kaarten worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker, en een groot aanbod aan navigatie functies waarvan de meeste offline kunnen worden gebruikt zonder enige internet data te gebruiken.

Mobiel internet wordt voor veel mensen toegankelijker en betaalbaarder, maar de meesten zijn nog steeds gebonden aan een datalimiet. Ook wanneer we naar het buitenland gaan hebben we niet altijd toegang tot mobiele data, of willen we geen data gebruiken vanwege hoge kosten.

Hieronder staat een lijst met acties en functies in Sygic die een internet verbinding eisen. Al het andere dat u hier niet ziet, werkt offline.

• Downloaden van kaarten en stemmen – kaarten downloaden via het Menu van onze app → Kaarten, of aanvullende stemmen via Menu → Instellingen → Meldingen en Geluiden → Stem.
  • Gebruik van Sygic Winkel / aankopen activeren – het kopen van aanvullende licenties, aanvullende diensten of het activeren van Premium licenties die in het verleden zijn aangeschaft waarbij gebruik wordt gemaakt van een productcode; wordt allemaal gedaan via Menu → Sygic Winkel.
  • Aanmelden in de app – de optie om u aan te melden in de app staat bovenaan in het Menu en wordt gebruikt om afzonderlijk aangeschafte aanvullende diensten (zoals Real View Navigatie en verkeersinformatie) te activeren waarbij geen productcode wordt gebruikt.
  • Gebruik van Dropbox om data van de app te backuppen en terug te zetten – deze optie is beschikbaar via het Menu → Instellingen → Backup maken en terugzetten.
  • Optie “Er naar toe met Uber” – in de locatie detail opties kunt u hierop drukken om de bestemming in de Uber app te openen en snel een rit te boeken (afhankelijk van beschikbaarheid van deze service in uw regio).

Deze eerste zes onderdelen waarbij u een internet verbinding nodig heeft kunnen worden uitgevoerd wanneer u thuis of elders met een WiFi-netwerk bent verbonden. Onder normale omstandigheden hebt u ze niet nodig wanneer u onderweg bent.

De andere vier die hieronder staan zijn opties die meestal worden gebruikt wanneer u onderweg bent. Wanneer u Sygic buiten of in de auto gebruikt dient voor deze opties mobiele data op uw apparaat ingeschakeld te zijn.

• Verkeersinformatie (Traffic) – informatie over files en wegafsluitingen wordt naar de app gedownload vanaf een live, online database en elke paar minuten ververst.
  • Brandstof prijzen / parkeertarieven – in landen waar deze data beschikbaar is wordt deze gedownload en getoond in de tankstation en parkeerplaats gegevens wanneer een internet verbinding beschikbaar is.
  • Online snelheidscamera’s – dit zijn locaties van mobiele snelheidscamera’s, gerapporteerd door gebruikers, welke in een online database worden opgeslagen. Tenzij de mobiele snelheidscamera opnieuw wordt gemeld, wordt de locatie slechts gedurende enkele uren getoond vanwege de waarschijnlijkheid dat de camera daarna is verplaatst. Vaste snelheidscamera’s zijn opgeslagen in een afzonderlijke offline database en vereisen geen internetverbinding.
  • Zoeken met stem – internetverbinding is in sommige gevallen noodzakelijk voor stem invoer.

Gezamenlijk zouden deze laatste vier opties maximaal enkele MB’s per uur mogen gebruiken zolang de app is geopend.

Terug naar sectie overzicht

How to move Sygic to SD card?

How to import external custom POI to Sygic?