Hoe installeert u de Sygic app? (Gratis of Premium)

De installatie is altijd voor iedereen gratis; gebruikers die al een aanschaf voor de app hebben gedaan kunnen deze activeren nadat de installatie is afgerond. Zoals bij de meeste Android-apps kan Sygic GPS Navigation worden gedownload en geïnstalleerd vanuit Google Play Store.

Hieronder volgt een stap voor stap beschrijving van de installatie en eerste start van de Sygic app.

1. Open Google Play Store op uw smartphone of tablet. Het Play Store icoon staat gewoonlijk op het thuisscherm.
  2. Zoek op “Sygic GPS Navigatie”. Selecteer de app met de naam “GPS Navigation & Offline Maps Sygic” – dit is de volledige naam waaronder de app wordt getoond in de Play Store.
  3. Druk op de installatieknop en de app wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd.
  4. Wanneer de installatie is afgerond kunt u onze app starten door op de knop [Openen] in de Play Store te drukken, of door te drukken op het icoon van Sygic GPS Navigation dat is toegevoegd aan uw thuisscherm.

Bij het voor de eerste keer openen van Sygic GPS Navigation komt u niet direct in het hoofdscherm terecht; allereerst is er een erg eenvoudige initiële setup:

1. Dit geldt niet voor alle smartphones, dus wellicht ziet u dit scherm helemaal niet. Wanneer Sygic signaleert dat er een SD kaart in uw smartphone/tablet is geplaatst, dan wordt een scherm getoond waarin u wordt gevraagd te kiezen tussen intern geheugen en SD kaart voor de opslag van bestanden die de app gebruikt. Deze keuze vindt u later ook terug in de instellingen van de app.
  2. Het eerste scherm dat iedereen ziet vraagt u om uw eerste kaart te downloaden. De meeste mensen kiezen de kaart van het land waar zij op dat moment zijn.

Opmerking: aanvullende kaarten kunnen later worden gedownload, wanneer u wilt, via het Menu van de app → Kaarten. U drukt dan op het “+” teken rechtsonder. Zie het artikel Beheer uw kaarten voor meer informatie.

1. Vervolgens wordt de optie getoond om uw e-mailadres in te vullen. Wanneer u uw e-mailadres invult, wordt u toegevoegd aan onze lijst voor het ontvangen Sygic nieuwsbrieven met betrekking tot app updates en nieuwe functies en informatie over (speciale) aanbiedingen. Het e-mailadres invullen is niet verplicht; u kunt ervoor kiezen dit over te slaan.
  2. Afhankelijk van de grootte van de kaart van uw land kan het downloaden enkele minuten duren en zult u een voortgangsbalk op het scherm zien nadat stap 3 is afgerond of overgeslagen. Wanneer het downloaden van de kaart is beëindigd bent u klaar en kunt u de app gaan gebruiken.

Terug naar sectie overzicht

Compatibility & requirements

What to do after installation?